Карта ООС: ситуація на сході України на 3 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 3 лютого 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, на лінії бойового зіткнення підрозділами Об’єднаних сил зафіксовані чергові порушення Мінських угод з боку російсько-окупаційних військ. Ворог продовжує свідомо застосовувати по позиціях Українських героїв важке озброєння.

Загалом, протягом 2 лютого збройні формування Російської Федерації здійснили 12 прицільних обстрілів наших позицій.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

Тут окупанти активно застосовували міномети.

Практично одночасно, з 09:20, близько півтори години, російсько-окупаційні війська 6 разів вели вогонь по нашим захисникам н.п. Луганське та Кримське. Відповідно, з напрямків від н.п. Логвинове та Сокільники окупанти застосовували міномети 82-го калібру, випустивши 59 мін, гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

Також під ворожим мінометним обстрілом опинилися вчора наші захисники смт Новотошківське. Після 15:00 від н.п. Березівське окупанти випустили 6 мін калібру 120 мм.

Ввечері, після 18:50, ворог вів щільний вогонь в районі селища Гладосове. Від смт Гольмівський противник застосував автоматичні станкові гранатомети та стрілецьке озброєння.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

Тут ворог також вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. У ворожих прицілах опинилися наші мужні захисники н.п. Лебединське, Василівка та двічі – оборонці Пісків.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії. Під час відкриття вогню у відповідь наші герої неухильно дотримувалися Мінських угод, застосовуючи чергові вогневі засоби.

Як повідомлялося, вчора, внаслідок щільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, двоє наших воїнів отримали поранення, ще один захисник – бойове ураження. Їх евакуйовано до військових мобільних госпіталів. За наявною інформацією стан здоров’я захисників – задовільний.

Обстановка на сьогодні, 03 лютого

Від початку поточної доби зафіксовано 5 порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. При цьому ворог продовжує нехтувати Мінськими угодами.

З 07:45 з напрямку від села Соснівське окупанти вели щільні обстріли позицій наших воїнів в районі Павлополя. Тут ворог двічі застосовував автоматичні станкові гранатомети, також протягом 40 хвилин окупанти випустили 20 мін калібру 82 мм.

З 09:00 ранку ворог продовжив обстріл захисників Павлополя, застосовуючи гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

З 09:20 під ворожим вогнем зі станкових протитанкових гранатометів опинилися наші оборонці Опитного. Після 11:00 також з СПГ окупанти вели обстріли наших позицій в районі Авдіївки.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії.

За наявною інформацією, внаслідок прицільних ворожих обстрілів один наш герой отримав поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: