Карта ООС: ситуація на сході України на 1 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 1 лютого 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

В районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська не припиняють свідомо нехтувати Мінськими угодами, та застосовувати важке озброєння. Вчора окупанти знову вели прицільний вогонь з артилерії та мінометів.

Загалом, протягом 30 січня російсько-окупаційні війська здійснили 6 прицільних обстрілів позицій Українських героїв.

Як повідомлялося, вчора, внаслідок щільних ворожих обстрілів один наш герой отримав поранення. За наявною інформацією стан його здоров’я – задовільний.

Гаряче було в районі смт Новотошківське. Вдень з невеликими перервами з напрямків від н.п. Донецький, Березівське та Голубівка, окупанти вели вогонь із зразків озброєння, яке б давно мало бути відведене на визначені відстані від лінії бойового зіткнення. Загалом тут ворог випустив 25 мін калібрів 120 та 82 мм, а від Голубівки здійснив ще й 5 пострілів з артилерії калібру 122 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші оборонці Новотошківського вели адекватний вогонь у відповідь не порушуючи Мінські угоди, застосувавши легке піхотне озброєння.

Окрім цього, ворожі обстріли вчора зафіксовано в районах н.п. Березове, Талаківка та Хутір Вільний, де окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: