Карта ООС: ситуація на сході України на 30 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 30 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Незважаючи на певне зменшення за добу загальної кількості обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій, говорити про зниження активності противника не доводиться – окупанти продовжують застосовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок

Тут обліковано 5 прицільних ворожих обстрілів.

Абсолютну більшість з них – 4 – російсько-окупаційні війська здійснили з використанням мінометів 120-го та 82-го калібрів з боку населеного пункту Голубівське.

Так, у період з 11:20 до 14:40 противник випустив 2 міни 120-го калібру по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового, а також 4 міни калібру 120 мм та 14 мін калібру 82 мм по позиціях наших військ неподалік Новотошківського.

Ще один раз окупанти відкривали вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї у вечірній час поблизу Новолуганського.

Донецький напрямок

4 рази противник порушив режим припинення вогню тут, обстрілявши із гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї позиції наших військ на підступах до населеного пункту Піски – двічі та по одному разу в районах Лебединського і Мар’їнки.

Упродовж минулої доби втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: