Помпео заявив про одного постраждалого під час обстрілу посольства США в Багдаді

Читать на русском
Одна людина була поранена під час обстрілу американського посольства в Багдаді реактивними снарядами в неділю, 26 січня.

Одна людина була поранена під час обстрілу американського посольства в Багдаді реактивними снарядами в неділю, 26 січня.

Про це заявив держсекретар Майк Помпео під час телефонної розмови з в.о. прем'єр-міністра Іраку Аделем Абд аль-Махді.

Глава американської дипломатії висловив обурення триваючими нападами збройних угруповань Ірану на об'єкти США в Іраку, «включаючи вчорашній ракетний обстріл нашого посольства, в результаті яких одна людина була поранена», повідомляє пресслужба Держдепартаменту.

«Держсекретар знову підкреслив, що ці напади свідчать про кричуще нехтування суверенітетом Іраку і нездатніость приборкати ці небезпечні збройні угруповання», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим Помпео «високо оцінив прихильність прем'єр-міністра Абд аль-Махді зміцненню безпеки для захисту американського персоналу і дипломатичних об'єктів».

Помпео також заявив про готовність обговорити масштаби присутності військових США в Іраку з плином часу, як це передбачено в двосторонній стратегічній рамковій угоді.

26 січня стало відомо, що три реактивні снаряди розірвалися на території американського посольства в «зеленій зоні» Багдада. Одна з ракет потрапила в ресторан дипмісії. Всього в сторону диппредставництва випустили п'ять ракет типу «катюша». Повідомлялося про трьох постраждалих при обстрілі, їх національність не повідомлялася.

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Іраку Адель Абд аль-Махді заявив, що розпорядився знайти і покарати винних за атаку. Спікер іракського парламенту Мухаммед аль-Хальбусі назвав удари по американському посольству неприпустимими. Він підкреслив, що інцидент ображає репутацію Іраку і суперечить міжнародним нормам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: