Карта ООС: ситуація на сході України на 28 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 28 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

28 січня було зафіксовано десять випадків порушення припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Противник продовжував використовувати заборонені Мінськими домовленостям міномети калібру 82 мм та 120 мм. Окупаційні війська також вели вогонь по позиціям Об’єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Тут зафіксовано шість обстрілів.

Двічі противник обстрілював позиції Об’єднаних сил в районі Лебединського з мінометів калібру 82 мм, а також іншого легкого піхотного озброєння. Противник випустив 9 мін по цьому напрямку.

Крім того, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь по позиціях українських захисників поблизу населених пунктів Піски, Новотроїцьке та Тарамчук.

Луганський напрямок

На цьому напрямку противник порушував режим припинення вогню чотири рази.

З мінометів 120 калібру противник обстрілював українських захисників поблизу Новотошківського, а з 82 мм мінометів вів вогонь по позиціям Об’єднаних сил в районі населеного пункту Кондрашівська Нова.

Також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї російські окупаційні війська обстрілювали наші позиції неподалік Майорська та Південного.

Більш того, 27 січня о 21:50, російські окупанти в черговий раз здійснили обстріл зі станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї в межах ділянки розведення №3, поблизу населеного пункту Богданівка.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, використовуючи чергові вогневі засоби та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

Бойових втрат з боку наших військ немає.

Обстановка на сьогодні, 28 січня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, було зафіксовано 2 випадки порушення режиму припинення вогню.

Одразу після опівночі, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупаційні війська обстріляли позиції наших захисників неподалік Новолуганського, що на Луганському напрямку.

А на Донецькому напрямку, з 08:05 до 08:55, ворог вів вогонь по українським позиціям в районі населеного пункту Лебединське, вкотре використовуючи заборонені міномети калібру 82 мм, а також інше піхотне озброєння.

Для подавлення вогню противника та припинення провокацій підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються, використовували наявні вогневі засоби та дали російським окупантам адекватну відповідь.

За наявною інформацією, бойових втрат з боку наших сил внаслідок обстрілів противника немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: