Карта ООС: ситуація на сході України на 27 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 27 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

На сході України триває збройна агресія РФ, внаслідок якої у складі наших мужніх захисників – підрозділів Об’єднаних сил, на превеликий жаль, знову є втрати.

Загалом учора російсько-окупаційні війська 12 разів порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення, при цьому 6 разів, вчергове нехтуючи Мінськими угодами, ворог застосовував по наших позиціях міномети переважно 120-го калібру. Загалом противник випустив учора 40 мін.

Учора вдень поранення, несумісного з життям, зазнав один наш герой.

Один захисник унаслідок ворожих обстрілів був уражений. Воїна евакуйовано до військового мобільного шпиталю. Стан його здоров’я – задовільний.

Окрім цього, учора вдень унаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої один військовослужбовець загинув та ще один зазнав бойової травми. Пораненого воїна евакуйовано до медичного закладу.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших загиблих героїв, а також їх бойовим побратимам!

Вічна пам’ять!

Нашим пораненим воїнам бажаємо якнайшвидшого одужання.

З 07:30 ворог розпочав активні бойові дії в районі Лебединського. З напрямку від Саханки понад годину окупанти вели щільні обстріли наших позицій з озброєння БМП, гранатометів різних систем та випустили 3 міни 82-го калібру.

Удень по два рази окупанти вели мінометні обстріли наших захисників н.п. Оріхове та Новотошківське. По наших позиціях у районі Оріхового противник вів вогонь із гранатометів різних систем. Ворожі обстріли велися з напрямків від н.п. Березівське, Голубівське та Золоте-5.

Окрім цього, під тривалим мінометним обстрілом з 14:25 понад годину перебували вчора наші оборонці Кримського. Від Слов’яносербська російсько-окупаційні війська випустили 22 міни калібру 120 мм.

По два рази від Старомихайлівки по наших захисниках Красногорівки, та від Василівки по оборонцях Старогнатівки окупанти вели вогонь з СПГ та великокаліберних кулеметів.

Також з гранатометів та стрілецького озброєння російсько-окупаційні війська порушували режим тиші близько 16:00 в районах н.п. Новогригорівка та Гнутове.

Наші герої – підрозділи Об’єднаних сил, з метою збереження життя та здоров’я особового складу вели адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові вогневі засоби та дотримуючись Мінських угод.

Окрім цього, нашими воїнами зафіксовано ведення ворогом вогню зі стрілецької зброї на одній з ділянок розведення. З 18:15 окупанти застосовували стрілецьку зброю в районі Богданівки. Обстріл вівся з напрямку від Вікторівки. Тут наші захисники вогонь не відкривали.

Обстановка на сьогодні, 27 січня

Сьогодні, 27 січня, за наявною на цю мить інформацією, російсько-окупаційні війська порушили режим тиші вже 6 разів.

Одразу з опівночі з напрямку від н.п. Лозівський окупанти протягом майже години вели щільний обстріл з протитанкових й автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі н.п. Піски.

Зранку російсько-окупаційні війська продовжили активно застосовувати гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння в районах н.п. Майорськ, Новотроїцьке та Лебединське.

Наші мужні захисники вели адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи легке піхотне озброєння.

За наявною інформацією, бойових втрат серед наших героїв внаслідок прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ від початку поточної доби немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: