Карта ООС: ситуація на сході України на 24 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 24 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

23 січня противник майже вдвічі збільшив кількість фактів порушення режиму припинення вогню. Російські окупаційні війська продовжували використовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм. Окупаційні війська також вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

На жаль, минулої доби внаслідок прицільних ворожих обстрілів 1 український військовий зазнав поранень. Його оперативно було доставлено до військового мобільного госпіталю. Стан здоров’я задовільний.

Загалом збройні формування Російської Федерації одинадцять разів порушували режим припинення вогню.

Донецький напрямок

Вісім обстрілів зафіксовано на цьому напрямку.

З заборонених мінометів калібру 82 мм окупаційні війська обстрілювали позиції Об’єднаних сил в районі Талаківки. Противник випустив 8 мін у цьому напрямку.

Крім того, з протитанкових ракетних комплексів та стрілецької зброї ворог двічі відкривав вогонь по українських захисниках у районі Опитного. А з гранатометів різних систем та іншого легкого піхотного озброєння російські окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників поблизу населених пунктів Новоселівка Друга, Авдіївка, Водяне, Красногорівка та Широкине.

Луганський напрямок

Тут з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів збройні формування Російської Федерації тричі відкривали вогонь по українських позиціях у районі Оріхового та Хутора Вільний.

Декілька разів українські захисники відкривали вогонь у відповідь, використовуючи чергові вогневі засоби та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

Обстановка на сьогодні, 24 січня

Від початку поточної доби станом на 12:00 було зафіксовано три факти порушення режиму припинення вогню.

Зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів окупаційні війська обстріляли позиції наших захисників неподалік Талаківки, що на Донецькому напрямку.

З аналогічної зброї противник вів вогонь по українських захисниках поблизу Новолуганського, на Луганському напрямку.

Крім того, з мінометів калібру 82 мм(2 міни), станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил у районі Луганського.

Бойових втрат з боку наших сил унаслідок обстрілів противника немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: