Вчені назвали ймовірне джерело вірусної пневмонії в Китаї

Читать на русском
Найбільш ймовірний носій нового коронавірусу 2019 nCoV, що спричиняє вірусну пневмонію, спалах якої нещодавно почався в китайському місті Ухань, – змії.

Найбільш ймовірний носій нового коронавірусу 2019 nCoV, що спричиняє вірусну пневмонію, спалах якої нещодавно почався в китайському місті Ухань, – змії.

Про це повідомляє газета South China Morning Post з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі медичної вірусології.

У МОЗ нагадали про заходи профілактики через коронавірусМОЗ нагадало українцям про заходи профілактики через поширення нового коронавірусу (nCoV) в Китаї.

Вчені порівняли генетичний код вірусу з генетичним кодом значної кількості тварин і дійшли висновку, що найближчими виявилися два види змій - південнокитайський багатосмуговий крайт і китайська кобра.

У Китаї змій часто вживають в їжу. Продають їх повсюдно на ринках.

При цьому наголошується, що деякі вчені ставлять під сумнів версію передачі вірусу до людини від змії. Це пов'язано з тим, що колись майже всі подібні віруси передавалися людині від ссавців.

На думку фахівця з вірусології інституту зоології в Пекіні Чжен Айхуа, передача вірусу від віддалених від людини видів живих організмів можлива, як у разі з вірусом Зіка, переносником якого є комарі. Але сама по собі схожість генетичного коду не є достатньою підставою для таких висновків.

Водночас кількість підтверджених випадків зараження новим типом коронавірусу в Китаї перевищила 600 осіб. Більше 10 осіб померли.

Усі летальні випадки зафіксовані в місті Ухань.

Є хворі в Таїланді, Японії, Південній Кореї і США.

Також повідомлялося, що в Китаї розробили метод лікування нової пневмонії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: