Карта ООС: ситуація на сході України на 22 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 22 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби кількість обстрілів російсько-окупаційними військами позицій підрозділів Об’єднаних сил зменшилася до трьох. Під час одного з них противник випустив 4 міни із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 82 мм.

Зазначений випадок мав місце вдень біля Зайцевого, що на Луганському напрямку. Також тут ворог вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомету, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку противник близько опівдня порушив режим припинення вогню неподалік Красногорівки, обстрілявши опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил зі стрілецької зброї.

Крім того, з 21:30 окупанти 20 хвилин зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь в районі Водяного.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було.

Обстановка на сьогодні, 22 січня

Согодні близько 08:00 російсько-окупаційні війська з ручних протитанкових гранатометів обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані поблизу Павлополя. Противник вів вогонь упродовж 15 хвилин з боку окупованого населеного пункту Соснівське.

Втрат в результаті цього обстрілу з нашого боку немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: