У Британії відповіли на внесення тризуба до посібника про екстремізм

Читать на русском
В уряді Великої Британії офіційно прокоментували включення державного герба України — тризуба до посібника з протидії екстремізму.

В уряді Великої Британії офіційно прокоментували включення державного герба України — тризуба до посібника з протидії екстремізму.

Відповідну заяву речника британського уряду опублікувало посольство Британії у Києві.

«Ми усвідомлюємо й шкодуємо через образу, заподіяну появою українського Тризуба в «наочному посібнику» британської поліції. Як уже заявляли в поліції, в цьому документі чітко зазначено, що багато символів, наведених у ньому, не цікаві в боротьбі з тероризмом», — йдеться в заяві.

В посольстві зазначили, що Британія «глибоко поважає» українські державні символи і розуміє, що український тризуб має «конституційне, історичне та культурне значення для народу України».

Нагадаємо, що британська поліція розповсюдила Посібник з протидії екстремізму, де разом з неонацистами згадуються такі організації, як Greenpeace, а також державний герб України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що пов’язування тризуба з екстремізмом «ображає почуття мільйонів людей в Україні та за її межами», та закликали вилучити його зображення з книги.

Нагадаємо, Зеленський повторно запрошений з офіційним візитом до Британії.

Також відзначимо, Британія закликає Росію виконати зобов'язання після Парижа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: