Карта ООС: ситуація на сході України на 21 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 21 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

20 січня ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєвих змін не зазнали в порівнянні з минулою добою. Російські окупаційні війська продовжували використовувати міномети калібру 120 мм, які відповідно до Мінських домовленостей мають бути відведені від лінії зіткнення. Окупаційні війська також вели вогонь по позиціям Об’єднаних сил з гранатометів різних, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Загалом, збройні формування Російської Федерації десять разів порушували режим припинення вогню.

Минулої доби, внаслідок прицільних ворожих обстрілів, поранення несумісне з життям, отримав 1 український військовий.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам!

Ще одного захисника з пораненням було доставлено до військово-медичного закладу.

Луганський напрямок

П’ять обстрілів зафіксовано на цьому напрямку.

Тричі окупаційні війська вели вогонь з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і легкого піхотного озброєння по українським позиціям в районі Оріхового. Противник випустив 17 мін 120 калібру по цьому напрямку.

Крім того, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу Травневого та Луганського.

Донецький напрямок

Тут з гранатометів різних систем великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї окупаційні війська п’ять разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Мар’їнка, Опитне, Водяне та Новотроїцьке.

Українські захисники вели адекватний вогонь у відповідь, використовуючи чергові вогневі засоби та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

Обстановка на сьогодні, 21 січня

Від початку поточної доби станом на 12:00 було зафіксовано один випадок порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації на Донецькому напрямку.

З 11:45 по 12:10 зі стрілецької зброї з напрямку н.п. Старомихайлівка противник обстріляв позиції українських захисників неподалік Красногорівки.

Бойових втрат з боку наших сил внаслідок обстрілу противника немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: