Зеленський доручив розібратися з високими преміями в «Нафтогазі»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський виступив проти виплати високих премій керівництву НАК Нафтогаз України та попросив прем'єр-міністра Олексія Гончарука знайти вихід з цієї ситуації.

Президент України Володимир Зеленський виступив проти виплати високих премій керівництву НАК «Нафтогаз України» та попросив прем'єр-міністра Олексія Гончарука знайти вихід з цієї ситуації.

«Я дуже хочу розібратися з ситуацією, яка теж обернеться великим скандалом в НАК «Нафтогаз» з приводу їхніх відсотків, які вони отримують з $2,9 млрд, які ми отримали від РФ», — заявив Зеленський.

Зарплати в ОПУ: скільки в листопаді заробив Зеленський та його командаНайбільше в листопаді заробив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква – 46,5 тисяч гривень.

Згідно з контрактом, топ-менеджери НАК «Нафтогаз України» отримають премію в розмірі 1% від $2,9 млрд, які «Газпром» виплатив за рішенням Стокгольмського арбітражу, — це приблизно $29 млн, або 700 млн гривень.

«Вони повинні бути не тільки прагматичними менеджерами, а ще й залишатися людьми. Запропонувати виходи з цієї ситуації. Чи вони вас почують, чи вони не почують вас, тоді вони почують людей чи юристів», — наголосив Зеленський.

При цьому Зеленський допустив, що «Нафтогаз» можуть повністю перезавантажити. Він доручив Гончаруку розробити стратегію виходу.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилась інформація про високі премії міністрам та їх заступникам.

«Слово і Діло» писало, скільки в листопаді заробив Зеленський та його команда.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: