Водохреща-2020: з'ясувалося, де можна скупатися у Львові

Читать на русском
Для святкування Водохреща 19 січня у Львові обладнали три місця, де гості та мешканці міста матимуть змогу здійснити ритуал обмивання водою.

Для святкування Водохреща 19 січня у Львові обладнали три місця, де гості та мешканці міста матимуть змогу здійснити ритуал обмивання водою.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Влада міста просить усіх бути обережними під час купань і не занурюватися у воду там, де це офіційно заборонено, оскільки це небезпечно для життя і здоров'я.

«Думаю, що така погода може спровокувати ще більшу кількість людей зануритися в воду. Тому ми рекомендуємо купатися тільки на тих локаціях, які офіційно заявлені, де є організатори і вони несуть відповідальність. У нас офіційно є інформація про три локації, де будуть організатори», - сказав заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Він також перерахував місця, де буде дозволено купатися на свято Водохреща:

  • парк «Горіховий гай» на вул. Володимира Великого;

  • парк «Погулянка» на вул. Вахнянина;

  • озеро в місті Винники, яке перебуває в підпорядкуванні Львівської міськради.

Москаленко також зазначив, що в місті є кілька водойм, де купатися категорично заборонено. У цих місцях будуть встановлені заборонні таблички. Він також заявив, що сьогодні і завтра районні адміністрації проведуть повторне обстеження водойм і відновлять таблички про заборону купання в тих місцях, де вони пошкоджені.

В управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради повідомили, що всі місця для проведення свята будуть обладнані рятувальними постами.

Нагадаємо, вчора, 15 січня, комунальне підприємство «Плесо» визначило в Києві 16 місць, де жителі та гості столиці зможуть здійснити ритуал обмивання водою на свято Водохреща.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: