Карта ООС: ситуація на сході України на 16 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 16 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська, свідомо ігноруючи Мінські угоди, продовжують застосовувати на лінії бойового зіткнення артилерію та міномети, також окупанти використовують безпілотні літальні апарати для скиду гранатометних пострілів, та ведуть снайперський вогонь.

Загалом вчора наші мужні герої-захисники 11 разів перебували під ворожим щільним вогнем в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

На превеликий жаль, минулої доби, внаслідок активних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, один наш герой, 1995 р.н. отримав поранення не сумісне з життям.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам! Вічна пам’ять!

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»

Тут російсько-окупаційні війська усі чотири рази вели активні обстріли з важкого озброєння.

2 міни 82-го калібру окупанти випустили по нашим оборонцям Світлодарська. Обстріл стався з напрямку від н.п. Лозове близько 02:00 ночі.

Тричі вдень від н.п. Голубівка російсько-окупаційні війська вели обстріли з мінометів 120-го калібру, а також застосували 152-мм артилерію. Під ворожим вогнем опинилися наші захисники н.п. Оріхове, а також оборонці Новотошківського.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»

Тут окупанти здійснили вчора 7 прицільних обстрілів.

Вдень російсько-окупаційні війська двічі застосовували від н.п. Соснівське безпілотні літальні апарати та скинули 6 гранатометних пострілів ВОГ-17 калібру 30 мм по позиціям наших захисників Павлополя.

Від селища Каштанове після 15:00 зафіксовано ведення вогню ворожими снайперами по нашим захисникам Авдіївки.

Окрім цього, окупанти вели прицільні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння поблизу н.п. Піски, Василівка, Широкине та Невельське.

Підрозділи Об’єднаних сил, неухильно дотримуючись Мінських угод, вели адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи піхотне озброєння.

Обстановка на сьогодні, 16 січня

Сьогодні станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних обстрілів наших позицій.

Одразу з опівночі окупанти розпочали бойові дії в районі Травневого. Від Доломітного ворог вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

З 07:00 протягом півгодини з напрямку від Голубівського окупанти випустили 10 мін калібру 82 мм по нашим оборонцям Новотошківського.

Окрім цього, в районі Новотроїцького та двічі по захисникам Луганського ворог вів щільний вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Захисники України придушували ворожу збройну активність черговими вогневими засобами.

За наявною інформацією, бойових втрат, внаслідок прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ серед наших героїв немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: