Карта ООС: ситуація на сході України на 14 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 14 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість прицільних обстрілів ворогом наших оборонних позицій на лінії зіткнення зросла до 6. Також варто зауважити, що противник вдався до застосування мінометів калібру не тільки 82, а й 120 мм.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів втрат серед наших захисників не було.

Луганський напрямок

Усі факти використання російсько-окупаційними військами забороненого озброєння обліковані на цьому напрямку.

Так, з 13:00 окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а також випустили 20 мін зі 120-мм мінометів і 10 мін з мінометів калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового.

Після 15:00 вже на наших позиціях поблизу Новотошківського, розірвалися по 3 міни 120-го та 82-го калібру.

До обіду ворожі станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети лунали в районах Зайцевого та Луганського.

А неподалік Новолуганського противник відкривав вогонь з о пів на п’яту вечора, застосовуючи ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Тут окупанти у вечірній час вогнем зі стрілецької зброї провокували військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поруч з Василівкою.

Обстановка на сьогодні, 14 січня

Від початку поточної доби після 10:00 російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь на Луганському напрямку.

Так, зі станкових протитанкових гранатометів противник упродовж 20 хвилин обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Луганського.

А по наших позиціях обладнаних біля Оріхового окупанти випустили 18 мін 120-го калібру та вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

В останньому випадку, зважаючи на тривалість і потужність обстрілу, українські воїни були змушені придушити ворожу активність вогнем зі штатного піхотного озброєння.

За наявною інформацією, втрат внаслідок обстрілів з нашого боку немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: