На Філіппінах евакуюють людей через загрозу виверження вулкана

Читать на русском
На Філіппінах вулкан Таал викинув стовп попелу, планується евакуація 200 тисяч людей. Рівень небезпеки підвищений до четвертого, передостаннього.

На Філіппінах вулкан Таал викинув стовп попелу, планується евакуація 200 тисяч людей.

Рівень небезпеки підвищений до четвертого, передостаннього. Найвищий рівень небезпеки - п’ятий - оголошують перед самим виверженням вулкану, поідомляє Bloomberg.

Евакуація розпочалася в деяких районах провінції Кавіте, що прилягають до вулкана Таал. Загалом планується, що евакуація проводитиметься в 11 містах.

«Чиновники наказали закрити прилеглі школи та урядові установи, як тільки вони почали евакуйовувати тисячі людей, попереджаючи, що щонайменше 200 тисяч осіб можуть бути змушені залишити свої домівки», - йдеться у повідомленні.

Уряд Філіппін евакуював вже 8 тисяч людей. У Манілі тимчасово зупинив роботу міжнародний аеропорт імені Ніно Акіноу, скасовано близько 170 рейсів.

У Філіппінському інституті вулканології та сейсмології заявили, що небезпечне виверження може статися як упродовж кількох годин, так і за кілька днів.

Нагадаємо, кількість загиблих унаслідок виверження вулкана на острові Уайт-Айленд у Новій Зеландії зросла до 18 осіб.

Виверження вулкана в Новій Зеландії сталося вранці 9 грудня. Поліція повідомила, що під час виверження на безлюдному острові було 47 осіб. З них 24 - громадяни Австралії, дев'ять - Сполучених Штатів, п'ять - Нової Зеландії, четверо - Німеччини, два - Китаю і Великої Британії і один з Малайзії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: