Карта ООС: ситуація на сході України на 13 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 13 січня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби, 12 січня, російсько-окупаційні війська продовжували свідомо порушувати Мінські угоди щодо заборони застосування важкого озброєння на лінії бойового зіткнення.

Учора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей захисники України чотири рази перебували під прицільним ворожим вогнем. При цьому двічі ворог застосовував по позиціях наших воїнів міномети.

З 01:00 ночі від населеного пункта Голубівське окупанти протягом 20 хвилин випустили 7 мін калібру 82 мм по наших оборонцях Новотошківського.

Після 11:25 російсько-окупаційні війська розпочали від Золотого-5 щільний обстріл позицій наших захисників населеного пункта Оріхове. Протягом пів години ворог випустив 19 мін 82-го калібру та вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Також окупанти порушували режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецько озброєння на околицях Травневого та Водяного.

Бойових втрат унаслідок прицільних ворожих обстрілів протягом минулої доби серед наших героїв немає.

Обстановка на сьогодні, 13 січня

Сьогодні станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили один прицільний обстріл позицій наших захисників у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил. Після 08:45 з напрямку від населеного пункту Гольмівський окупанти протягом пів години вели вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Зайцевого.

Бойових втрат унаслідок прицільного ворожого вогню немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: