Карта ООС: ситуація на сході України на 10 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 10 січня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська під час обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил заборонене озброєння не застосовували. Натомість, прицільно обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На превеликий жаль, результатом цього стали втрати у лавах наших захисників. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Світла пам’ять!

Одного нашого захисника було поранено. Наразі він перебуває у військово-медичному клінічному центрі, стан здоров’я воїна задовільний.

Загалом за минулу добу противник відкривав вогонь 6 разів.

З автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів у першій половині дня противник пів години вів вогонь по наших позиціях біля Хутора Вільного, що на Луганському напрямку.

Також у першій половині дня окупанти здійснили 10-хвилинний обстріл з використанням стрілецької зброї неподалік Павлополя, що на Донецькому напрямку.

Решта порушень ворогом режиму припинення вогню обліковано на цьому напрямку у період з о 18:30 до кінця доби.

Так, з боку Старомихайлівки російсько-окупаційні війська зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Невельського, а за кілька годин після цього зі стрілецької зброї обстріляли захисників Красногорівки.

На підступах до населеного пункту Піски з 21:20 до 21:55 лунали ворожі автоматичні гранатомети і кулемети великого калібру.

Станкові протитанкові і автоматичні гранатомети окупанти застосували під час обстрілу наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання в районі Водяного

Обстановка на сьогодні, 10 січня

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська здійснили 2 обстріли.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вночі майже годину обстрілював оборонців Мар’їнки.

Уранці ворожий обстріл такої ж тривалості зафіксовано поблизу Оріхового. Тут окупанти вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Втрат з нашого боку немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: