Карта ООС: ситуація на сході України на 9 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 9 січня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

08 січня російські окупаційні війська збільшили кількість обстрілів. Так противник п’ять разів відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Російські окупаційні війська використовували 122 мм артилерійські системи та міномети 120 мм калібру, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

Маємо поранених. На жаль, вчора внаслідок прицільних обстрілів противника, 3 українських військових отримали поранення.

Луганський напрямок

Тут зафіксовано 4 обстріли. Двічі вдень противник обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Хутір Вільний з 122мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів. Загалом, збройні формування Російської Федерації випустили 12 122 мм артилерійських снарядів та більш ніж 30 мін калібру 120 мм по наших позиціях на цьому напрямку.

Надвечір з гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупаційні війська обстрілювали наших захисників поблизу Новоолександрівки та Новолуганського.

Донецький напрямок

На цьому напрямку з великокаліберних мінометів та іншої стрілецької зброї ворог вів вогонь по українських позиціях неподалік Лебединського.

Наші мужні захисники примушували ворога до подальшого дотримання режиму тиші, застосовуючи легке піхотне озброєння та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

Обстановка на сьогодні, 09 січня

Від початку поточної доби станом на 12:00, було зафіксовано один випадок порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації на Луганському напрямку.

Починаючи з 10:20, протягом 30 хвилин, з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів ворог вів вогонь по позиціям Об’єднаних сил в районі населеного пункті Хутір Вільний.

За наявною інформацію, втрат з боку наших сил внаслідок прицільного обстрілу противника немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: