Вбивство в Каховці: під управлінням поліції вдруге пройшли протести

Читать на русском
У Каховці під відділенням поліції тривають протести через вбивство місцевого жителя, до якого можуть бути причетні правоохоронці.

У Каховці під відділенням поліції тривають протести через вбивство місцевого жителя, до якого можуть бути причетні правоохоронці.

Як повідомляє Громадське, 5 січня на акцію зібралися близько 50 місцевих жителів і родичі вбитого.

Біля відділення поліції - близько 15 правоохоронців.

Як заявив учасникам акції начальник слідчого управління ГУ Нацполіціі в Херсонській області Микола Вербицький, у справі призначено низку експертиз.

«За домовленістю з представниками потерпілих, ми допускаємо до проведення комп’ютерно-технічних експертиз щодо мобільних телефонів, ноутбуків, вилучених комп’ютерів, домофонів поблизу місця події представника потерпілих, який буде стежити за проведенням експертиз», — повідомив він.

«Оскільки у потерпілих є питання і вони вимагають, щоб була проведена повторна судово-медична експертиза, яка відповість на суперечливі питання — з якої кількості видів зброї були постріли, які конкретно були тілесні ушкодження, скільки їх було, чи характерні вони для бойової вогнепальної зброї, яку було вилучено. …На всі ці питання дасть відповідь повторна експертиза, яку 6 січня проведе комісія в складі трьох осіб», — додав Вербицький.

Він підкреслив, що на судмедекспертизі зможуть бути присутніми представники потерпілих, щоб стежити за об'єктивністю її проведення.

Нагадаємо, 1 січня зловмисник розстріляв 26-річного каховчанина Володимира Чебукіна з карабіна.

Пізніше з’ясувалося, що вбивця «культурно відпочивав» у компанії співробітника каховській поліції.

Вбивство викликало резонанс і призвело до протестів під обласним відділенням поліції. Протестувальники закидали димовими шашками й оточили кільцем з палаючих шин каховське відділення поліції.

ДБР почало розслідування вбивства у Каховці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: