Держприкордонслужба отримала два французькі гелікоптери

Читать на русском
3 січня, в рамках міжурядової угоди між Україною та Францією, в Україну прибули два одномоторні гелікоптери H125 французької компанії Airbus Helicopter.

3 січня, в рамках міжурядової угоди між Україною та Францією, в Україну прибули два одномоторні гелікоптери H125 французької компанії Airbus Helicopter.

Техніку використовуватиме Державна прикордонна служба України, повідомили у пресслужбі ДПСУ.

ПЕРШІ ЛАСТІВКИ: два гелікоптери Airbus H125 для Держприкордонслужби прибули до КиєваДержавна прикордонна служба України

«Н125 виконуватимуть завдання з моніторингу державного кордону. Загалом у межах контракту ми вже отримали п’ять гелікоптерів Н225 для рятувальників та гвардійців. Окремо планується запустити Сервісний центр для обслуговування цієї техніки», — заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

За словами голови ДПСУ Сергія Дейнека, у порівнянні з Мі-8, які прикордонники використовують зараз, нові гелікоптери в 4−5 разів економічніші. Дейнеко додав, що відомство отримає 24 таких вертольоти у різній комплектації.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оприлюднив фото перших вертольотів Airubus Н225 Super Puma, що вигтовляються у Франції для України.

Нагадаємо, 14 липня 2018 року Україна та Франція підписали контракт на поставку 55 сучасних вертольотів для силових відомств. Сума операції становитиме 555 млн євро. До цієї суми також входять навчання, техобслуговування тощо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: