Карта ООС: ситуація на сході України на 2 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 2 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

01 січня російські окупаційні війська тричі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних Сил, використовуючи при цьому гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Всі обстріли було зафіксовано на Луганському напрямку.

Збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по позиціях українських захисників поблизу Новолуганського, а зі стрілецької зброї вели вогонь в районі Оріхового.

Наші мужні захисники адекватно придушували збройну активність противника, застосовуючи чергові вогневі засоби та неухильно дотримуючись Мінських угод.

За наявною інформацією, внаслідок прицільних обстрілів противника, кульове поранення отримав 1 український військовий. Його було оперативно доставлено до військово-медичного закладу. Стан здоров’я задовільний.

Обстановка на сьогодні, 02 січня

Від початку поточної доби станом на 12:00, було зафіксовано 2 випадки порушення припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

З гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціям українських захисників в районі Новотроїцького, що на Донецькому напрямку.

А на Луганському напрямку, окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Оріхового, при цьому використовуючи підствольні гранатомети.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: