Кабмін встановив ціни на операції з пересадки органів

Читать на русском
Трансплантація серця чи комплексу «серце-легені» буде коштувати 535 тис. гривень, а пересадка печінки або частини печінки – 855 тис.

Кабінет міністрів України встановив ціни на операції з пересадки органів. Про це сказано в постанові, опублікованій на урядовому порталі.

Згідно з постановою вартість пересадки нирки становитиме 324 тис. гривень, при цьому АВО-несумісна трансплантація коштуватиме вже 721 тис. гривень.

Трансплантація серця чи комплексу «серце-легені» буде коштувати 535 тис. гривень, а пересадка печінки або частини печінки - 855 тис. Вартість трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин складе від 1,3 млн гривень. А донорська резекція печінки коштуватиме 116,1 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України схвалив старт другого етапу медичної реформи, який запланований на 1 квітня 2020 року.

Фінансування медицини: чи вистачить грошей на лікування важкохворих та утримання медичної сфериСкільки грошей планує виділити держава на охорону здоров’я та вистачить цих грошей на всіх пацієнтів.

Нові правила фінансування будуть працювати для спеціалізованої медичної допомоги. Для цього установи повинні укласти договори з Національною службою здоров'я України.

Також ми писали, чи вистачить грошей на лікування важкохворих та утримання медичної сфери.

Раніше ми писали, що нового (і не дуже) обіцяють зробити у сфері медицини в програмі Кабміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: