Карта ООС: ситуація на сході України на 27 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 27 грудня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Російсько-окупаційні війська продовжують збільшувати кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил. Протягом доби, що минула, нашими воїнами зафіксовано 17 випадків порушення режиму тиші з боку окупантів.

Ворог вів прицільний вогонь переважно з гранатометів різних систем, також застосовуючи стрілецьке озброєння в районах н.п. Невельське, Південне, Красногорівка, Новгородське, Кримське, Троїцьке, Старий Айдар, Василівка, Авдіївка, Травневе, Старогнатівка, Шуми, Водяне, Оріхове та Лебединське.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, підрозділи Об’єднаних сил декілька разів придушували ворожу збройну активність, застосовуючи у відповідь легке піхотне озброєння.

Вчора внаслідок прицільних ворожих обстрілів отримав поранення один наш захисник.

Від початку поточної доби станом на 12:00, російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли наших оборонців.

Одразу з опівночі з напрямку від н.п. Гольмівський, окупанти відкрили вогонь з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по позиціям наших воїнів в районі н.п. Гладосове. Захисники України, застосовуючи стрілецьке озброєння, вели адекватні оборонні дії.

З 06:45 ворог розпочав обстріл з цих же зразків зброї від н.п. Нижнє Лозове по наших оборонцях Луганського. Протягом 20 хвилин, застосовуючи стрілецьку зброю, наші воїни примусили окупантів до дотримання режиму тиші.

Після 11:20 противник застосував стрілецьку зброю з напрямку від Старомихайлівки по позиціях Об’єднаних сил в районі н.п.Невельське.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок прицільних ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: