Карта ООС: ситуація на сході України на 24 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 24 грудня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби, 23 грудня, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України, обстановка на лінії бойового зіткнення залишалася без змін.

Російсько-окупаційні війська, в основному в темний час доби, вели прицільний провокаційний вогонь по позиціях наших героїв-захисників. Загалом нашими воїнами зафіксовано 7 ворожих обстрілів.

Окупанти з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння вели щільні обстріли позицій Об’єднаних сил в районах н.п. Лебединське, Південне, Старогнатівка, Василівка, Широкине та Новотроїцьке.

Бойових втрат серед наших героїв немає.

Обстановка на сьогодні, 24 грудня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська продовжили порушення режиму припинення вогню, здійснивши 6 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил, один раз порушивши Мінські угоди.

Вночі, з 02:35, протягом півгодини, від Докучаєвська ворог вів обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по захисниках н.п. Березове.

З 06:35, протягом години, ворог двічі вів обстріли наших воїнів в районі Новолуганського. Від Доломітного окупанти випустили 9 мін калібру 82 мм, та вели вогонь з гранатометів та стрілецького озброєння.

Також, застосовуючи гранатомети та стрілецьке озброєння російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли в районах н.п. Кримське, Світлодарськ та Шуми.

Наші герої вели адекватні оборонні дії, застосовуючи легке піхотне озброєння.

За наявною інформацією, внаслідок прицільних ворожих обстрілів отримав поранення один наш захисник. Воїна доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан його здоров’я – задовільний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: