США розглянуть нові санкції проти РФ наступного тижня

Читать на русском
У Сенаті Сполучених Штатів обговорять законопроект про санкції проти Росії на наступному засіданні з питань бізнесу 18 грудня.

У Сенаті Сполучених Штатів обговорять законопроект про санкції проти Росії на наступному засіданні з питань бізнесу 18 грудня.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На цьому засіданні комітет повинен розглянути «Закон про захист американської безпеки від агресії Кремля", в оригіналі - Defending American Security from Kremlin Aggression Act (DASKA). Сенатор-республіканець Ліндсі Грем раніше назвав цей документ "пекельними санкціями».

Планується, що цей двопартійний законопроект введе санкції проти Росії за її втручання в демократичні процеси за кордоном, а також за «ворожі» дії в Сирії і агресію проти України.

Санкції будуть спрямовані на державний борг Росії, банки, які підтримують спроби Кремля «підірвати демократичні інститути в інших країнах», російські проекти, пов'язані з продажем скрапленого природного газу за кордон, кіберсектор Росії і на осіб, наближених до її президента Володимира Путіна.

Документ також передбачає створення Офісу кіберпростору і цифрової економіки в структурі Державного департаменту.

Раніше в Сенаті США відклали голосування за санкції проти РФ. Комітет 11 грудня не розглянув двопартійний законопроект «Акт щодо захисту американської безпеки від агресії Кремля», відомий як DASKA.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: