Карта ООС: ситуація на сході України на 15 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 15 грудня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Змін у ситуації на лінії зіткнення немає. Російсько-окупаційні війська продовжують чинити систематичні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил, у тому числі із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Зокрема, минулої доби противник 1 раз застосував міномет калібру 82 мм.

Загалом за минулу добу російсько-окупаційні війська здійснили 8 обстрілів.

Внаслідок цих дій на превеликий жаль, через цинізм і підступність ворога знову маємо втрати у лавах наших захисників – загинув один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам загиблого Героя.

Світла пам’ять!

Двох наших захисників було поранено. Наразі стан їхнього здоров’я задовільний.

Луганський напрямок

Тут обліковано 3 обстріли.

Вдень окупанти влаштували 20-хвилинний обстріл позицій наших військ поблизу Новолуганського з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів, а також застосували ручний протитанковий гранатомет біля Зайцевого.

Ще один сплеск ворожої активності нашим воїнам довелося гасити після 21:00 неподалік Травневого, де 25 хвилин лунали станкові і ручні протитанкові гранатомети, кулемети та стрілецька зброя.

Донецький напрямок

Там порушень режиму тиші було 5.

Двічі з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Красногорівки.

У другій половині дня ворог в районі Павлополя 20 хвилин обстрілював наших воїнів з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

А на підступах до Авдіївки 40 хвилин вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів.

Біля населеного пункту Піски було зафіксовано активність снайперів противника.

Обстановка на сьогодні, 15 грудня

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська здійснили 4 обстріли, усі на Луганському напрямку.

Після опівночі у районі Луганського та близько 11:00 неподалік Кримського окупанти відкривали вогонь по наших позиціях зі станкових протитанкових гранатометів.

Ще один раз поблизу Кримського противник вів вогонь з ручних протитанкових та підствольних гранатометів з 10:00 до 10:10.

Автоматичні гранатомети ворог вранці застосував біля Хутора Вільного.

За наявною на цей час інформацією, одного нашого воїна поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: