ПЦУ опублікувала постанови Архієрейського собору

Читать на русском
Православна церква України опублікувала постанови Архиєрейського собору церкви, який відбувся у київському соборі Святої Софії.

У суботу, 14 грудня, православна церква України (ПЦУ) опублікувала постанови Архиєрейського собору церкви, який відбувся у київському соборі Святої Софії.

У постанові собору ПЦУ зазначено, що: «Схвалити роботу Предстоятеля, Митрополита Київського і всієї України Єпіфанія за період з Об'єднавчого Собору (15 грудня 2018 року) і Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ). Засвідчити повну підтримку Предстоятеля, Блаженнійшого Єпіфанія, Митрополиту Київському і всієї України».

ПЦУ тепер може офіційно відзначати Різдво 25 грудня – ЕпіфанійПравославна церква України (ПЦУ) тепер може офіційно відзначати Різдво за новим, григоріанським, календарем - 25 грудня замість звичного 7 січня

Також у постанові йдеться, що ПЦУ керується власним статутом, який був прийнятий 15 грудня минулого року.

Також у постанові додали, що Помісна УПЦ зберігає внутрішню єдність і «закликає єпископат, духовенство та вірних всі питання, які виникають, обговорювати і вирішувати в дусі заповіданої Господом нашим Ісусом Христом братської любові, уникаючи розпалювання ворожнечі, протистояння та розділення».

Раніше митрополит Епіфаній оголосив про юридичну ліквідацію Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) та Української автокефальної православної церквою (УАПЦ).

Нагадаємо, в жовтні торік року Константинопольський патріархат оголосив про скасування рішення про підпорядкування Київської митрополії Московському патріархату, що відкрило дорогу до надання автокефалії Української церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: