Виверження вулкана в Новій Зеландії: нові дані про загиблих

Читать на русском
У Новій Зеландії влада повідомляє про щонайменше 15 загиблих при виверженні вулкана.  Влада змогла почати повноцінну рятувальну операцію.

У Новій Зеландії влада повідомляє про щонайменше 15 загиблих при виверженні вулкана.

Рятувальники виявили ще два тіла, але працюють над їхнім вийманням - одне з них було помічено у воді неподалік від узбережжя, інформує CNN.

Через виверження вулкана в Новій Зеландії постраждали 20 осіб – відеоНа новозеландському острові Уайт-Айленд через виверження вулкана постраждали 20 людей. Одна людина зазнала важких поранень.

Влада змогла почати повноцінну рятувальну операцію тільки в п'ятницю, оскільки раніше існувала 50-60% ймовірність повторного виверження, тому відправляти туди рятувальників було небезпечно.

На острові все ще зберігаються хімічна і фізична загрози, тому рятувальники носять спеціальні захисні костюми, що також ускладнює пошукову операцію.

Нагадаємо, виверження вулкана на острові Вайт-Айленд сталося 9 грудня. За даними поліції, в момент події в околицях і на острові перебували 47 людей.

Повыдомлялося, що кількість жертв виверження вулкана в Новій Зеландії на острові Уайт-Айленд збільшилася до восьми людей.

Рівень вулканічної небезпеки був підвищений до четвертого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: