Карта ООС: ситуація на сході України на 12 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12 грудня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Ситуація на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, суттєвих змін не зазнала. Противник 10 разів порушив режим припинення вогню, обстрілював позиції Об’єднаних сил із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів зазнали поранень двоє військовослужбовців Об’єднаних сил.

Луганський напрямок

З 15:00 до кінця доби обліковано 5 обстрілів.

Біля Зайцевого двічі лунали ворожі ручні протитанкові і підствольні гранатомети та стрілецька зброя.

Надвечір поблизу Кримського та пізно увечері двічі неподалік Травневого окупанти застосовували гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Так само 5 порушень режиму тиші було на цьому напрямку.

Тут ворог почав проявляти активність також у другій половині дня.

Так, на обладнаних неподалік Павлополя позиціях Об’єднаних сил вдень розірвалися 2 міни калібру 82 мм, випущених з боку Соснівського. З напрямку цього ж окупованого населеного пункту противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Удень на тривалий обстріл з кулеметів та стрілецької зброї довелося відповідати нашим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання в районі Новомихайлівки.

З настанням темряви російсько-окупаційні війська обстрілювали наші опорні пункти біля Лебединського – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї, а на підступах до Авдіївки – зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Захисники Мар’їнки були змушені вгамовувати окупантів, які упродовж години вели вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Обстановка на сьогодні, 12 грудня

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська двічі обстріляли позиції наших військ в районі Павлополя, що на Донецькому напрямку.

З 10:50 упродовж півгодини противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Майже одразу після цього окупанти почали застосовувати ручні протитанкові і автоматичні гранатомети та кулемети великого калібру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: