Вулкан у Новій Зеландії: з острова врятували 23 людини

Читать на русском
На новозеландському острові Уайт-Айленд, де вчора сталося виверження вулкана, немає ознак живих людей. Врятували 23 людини.

На новозеландському острові Уайт-Айленд, де вчора сталося виверження вулкана, немає ознак живих людей.

На острові, як вважають рятувальники, на момент виверження знаходилися 50 людей. Загибель п'ятьох підтверджена, врятовано 23 людини, у деяких з них сильні опіки.

Через виверження вулкана в Новій Зеландії постраждали 20 осіб – відеоНа новозеландському острові Уайт-Айленд через виверження вулкана постраждали 20 людей. Одна людина зазнала важких поранень.

У поліції кажуть, що всі виявлені на острові живі люди були евакуйовані.

«На основі нашої інформації ми вважаємо, що на острові не залишилося тих, хто вижив», - йдеться в останньому повідомленні новозеландської поліції, пише ВВС.

Про тих, хто перебував на острові в момент виверження, інформації небагато. Більшість з них були пасажирами круїзного лайнера Ovation of the Seas, які приїхали подивитися на вулкан.

На сайті «Червоного хреста», перераховані громадяни Австралії, Нової Зеландії, США, Індії та деяких європейських країн, які ймовірно були серед туристів на острові.

Нагадаємо, у понеділок, 9 грудня, на вулканічному острові Уайт-Айленд в Новій Зеландії сталося виверження вулкана.

На Уайт-Айленд, який розташований в 48 км від узбережжя затоки Пленті, були направлені вертольоти аварійних служб і бригади швидкої допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: