У Росії відреагували на резолюцію ООН щодо Криму

Читать на русском
Ухвалена Генасамблеєю ООН резолюція по Криму покликана перешкодити конструктивному перебігу саміту в нормандському форматі.

Ухвалена Генасамблеєю ООН резолюція по Криму покликана перешкодити конструктивному перебігу саміту в нормандському форматі.

Про це у понеділок, 9 грудня, заявив перший заступник постпреда Росії при ООН Дмитро Полянський, повідомляє ТАСС.

Він вважає, що українське постпредство навмисно пов'язало дату голосування по резолюції з проведенням у Парижі саміту. «Я спеціально говорю «постпредство», оскільки справжня позиція України нам, чесно зізнатися, незрозуміла», - зазначив він.

«Якраз сьогодні в Парижі проходить зустріч нормандської четвірки, перед якою наші українські колеги максимально намагалися створити сприятливе тло - словами і справами. Саме конструктивному перебігу цієї зустрічі прийняття сьогоднішньої резолюції й було покликане перешкодити», - переконаний дипломат.

Як повідомлялося, за ухвалення резолюції Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів, у якій міститься пункт про захоплені РФ ядерні об'єкти та інфраструктуру на окупованій території, проголосували 63 країни, проти - 19, утрималися - 66.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: