В Україні оголосили жалобу в пам'ять про загиблих через пожежу в Одесі

Читать на русском
Володимир Зеленський оголосив всеукраїнський день жалоби в пам'ять про загиблих в результаті пожежі в одеському коледжі.
Кравченко Станіслав

Президент України Володимир Зеленський оголосив в Україні день жалоби в пам'ять про загиблих через пожежу в одеському коледжі.

«Я оголошую неділю, 8 грудня, днем національної жалоби за загиблими в Одесі. Завтра ми приспустимо державні прапори. Скасуємо галасливі свята і гуляння. Ми зупинимося і подумаємо. Нехай ця трагічна подія буде уроком для всіх посадових осіб, керівників, для всіх громадян України», - заявив президент у своєму Telegram-каналі.

Пожежа в центрі Одеси – фоторепортажВ Одесі велика пожежа в центрі міста. Під'їхали понад 10 швидких. На місці працюють 65 пожежних і 16 одиниць техніки. Горить дах будівлі і кілька поверхів.

При цьому він додав, що зберегти життя є найголовнішим завданням держави.

«Гірко, коли люди гинуть на фронті. Але вдвічі гірше, коли люди гинуть у мирному місті, при світлі дня, в результаті чиїхось прорахунків або злочинної недбалості», - написав Зеленський.

Згідно з указом №892/2019, 8 грудня в Україні оголошено жалобу за загиблими у пожежі в Одесі.

Нагадаємо, за останніми даними, через пожежу в Одесі загинули вісім осіб. Серед них рятувальник, який був госпіталізований 4 грудня.

Раніше глава Одеської облдержадміністрації присвоїв пожежі в навчальному закладі статус регіональної надзвичайної ситуації, а також створив штаб з її ліквідації.

Безвісти зниклими після пожежі вважаються десять людей.

Як відомо, 4 грудня близько 10:00 в будівлі Одеського коледжу сталася пожежа. Однією з причин пожежі вважають пробеми з проведенням в будівлі, яка не змінювалася з 1996 року. В результаті пожежі постраждали більше 30 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: