Сенцову не дали виступити на церемонії вручення європейського Оскара

Читать на русском
Український режисер, колишній в'язень у РФ Олег Сенцов відвідав у Берліні 32-у церемонію вручення нагород Європейської кіноакадемії - європейського Оскара.

Український режисер, колишній в'язень у РФ Олег Сенцов відвідав у Берліні 32-у церемонію вручення нагород Європейської кіноакадемії - європейського Оскара.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook у неділю, 8 грудня.

За словами українця, йому не дали виступити зі сцени.

«Сидіти в одному ряду з усіма цими людьми: Бінош, Герцогом, Холланд, Вендерсом, Альмадоваром, Павліковським - було великою честю для мене. І коли мене покликали на сцену, і всі ці легенди кіно встали і почали плескати, то це був дуже дивний момент. Щоправда, мені чомусь не дали виступити: або побоюючись моєї неідеальної англійської, або політичних тем, без яких я б не обійшовся», - написав режисер.

Надалі Сенцов дізнався, що вечірка після церемонії буде проходити в ресторані Москва.

«Звичайно, я туди не пішов - ми влаштували своє, окреме українське паті, а європейці ніяк не могли зрозуміти, що проблема в назві. Для них у цьому немає проблеми, і це багато що пояснює, адже по них не стріляють із мінометів», - зазначив Сенцов.

Нагадаємо, 26 листопада Олегу Сенцову в Європарламенті вручили премію Сахарова За свободу думки. Українець у своєму виступі перед європарламентарями зазначив, що приймає цю премію не особисто для себе, а для всіх політичних в'язнів, яких утримували в Росії.

Також повідомлялося, що Сенцов отримав документи про почесне громадянство Парижа. Тоді він зустрівся з мером французької столиці Анн Ідальго «за зачиненими дверима».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: