Синоптики розповіли про погоду в грудні

Читать на русском
За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 34-72 мм, на Закарпатті 82-108 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Синоптики розповіли про погоду в Україні на грудень.

За інформацією Укргідрометцентру, середня місячна температура грудня, 2019 року в Україні складе від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла, в Криму - до 3 градусів тепла, що близько до середніх багаторічних значень.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 34-72 мм, на Закарпатті 82-108 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Як відзначили в Укргідрометцентрі, абсолютний мінімум температури повітря в грудні становить 21-37 градусів морозу, в південних областях 17-28 градусів морозу; абсолютний максимум - 10-18 градусів тепла, в південній частині країни і на Прикарпатті місцями 19-20 градусів тепла, в Криму до 25 градусів тепла.

За даними синоптиків, в грудні на більшій частині території країни утворюється стійкий сніговий покрив, лише на півдні він встановлюється не щороку.

«У грудні вірогідні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг - тумани і ожеледь», - йдеться в повідомленні.

Раніше синоптики попереджали про погіршення погоди.

Також нагадаємо, через негоду в Одесі не змогла вчасно початися рятувальна операція танкера Delfi.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: