Карта ООС: ситуація на сході України на 29 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 29 листопада 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Порівняно з попередньою добою, ситуація в районі проведення ООС значних змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим припинення вогню, при цьому використовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Загалом, за минулу добу, противник 9 разів відкривав вогонь по нашим захисникам.

Донецький напрямок

5 обстрілів обліковано на цьому напрямку.

Зранку противник обстріляв наші позиції з ручних протитанкових гранатометів неподалік Новотроїцького, вдень – зі стрілецької зброї вів вогонь в районі Березового.

Більше години противник вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу н.п. Красногорівка, зі сторони Старомихайлівки, при цьому використовуючи станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю, а ввечері з цього ж напрямку противник з піхотного озброєння обстріляв оборонців Мар’їнки.

Також, ввечері зі станкових протитанкових гранатометів ворог вів вогонь по оборонцях Водяного.

Луганський напрямок

Тут було зафіксовано 4 факти порушення режиму припинення вогню з боку противника.

Неподалік Новолуганського та Шумів окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

З гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник також обстріляв позиції українських захисників неподалік населених пунктів Троїцьке та Майорське.

Упродовж минулої доби внаслідок ворожих обстрілів жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Обстановка на сьогодні, 29 листопада

Від початку поточної доби станом на 12:00, обстрілів з боку Російсько-окупаційних військ зафіксовано не було.

Бойових втрат з нашого боку немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: