Карта ООС: ситуація на сході України на 27 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 27 листопада 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Активність російсько-окупаційних військ на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, зросла. Противник на третину, до 12, збільшив кількість обстрілів наших позицій, при цьому застосовував озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а також 4 рази – заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм.

Упродовж минулої доби внаслідок ворожих обстрілів жодний військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші було 5.

Неподалік Луганського та двічі біля Кримського окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також з мінометів 82-го калібру, озброєння БМП, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї ворог з 18:35 до 20:10 з боку Голубівського обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані поблизу Новотошківського.

Близько 21:30 зі станкових протитанкових гранатометів російсько-окупаційні війська вели вогонь по наших позиціях в районі Троїцького.

Донецький напрямок

7 обстрілів обліковано на цьому напрямку.

Більше половини з них – чотири – противник здійснив неподалік Старогнатівки, застосовуючи автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Двічі, зранку та увечері, окупанти з боку Саханки зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Широкиного.

З 18:30 поблизу Березового ворог 20 хвилин вів вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Обстановка на сьогодні, 27 листопада

Від початку поточної доби станом на 12:30 противник з ручних протитанкових, автоматичних станкових і підствольних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Мар’їнки, що на Донецькому напрямку.

Вогонь окупанти відкривали у період з 09:00 до 10:30.

За наявною інформацією, втрат з нашого боку немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: