Напад на ветерана АТО у Києві перекваліфікували на умисне вбивство

Читать на русском
У кримінальному провадженні про напад на ветерана АТО та його дружину у Києві змінили остаточну кваліфікацію на умисне вбивство.

У кримінальному провадженні про напад на ветерана АТО та його дружину у Києві змінили остаточну кваліфікацію на умисне вбивство.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва у Facebook.

«За погодження Київської місцевої прокуратури № 8 слідчими поліції повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри двом особам, які, за версією слідства, причетні до жорсткого побиття сімейної пари 9 листопада 2019 року на вулиці Академіка Кіпріанова у Києві», — йдеться в повідомленні пресслужби.

У прокуратурі нагадали, що раніше дії підозрюваних були кваліфіковані як замах на умисне вбивство двох осіб, вчинений за попередньою змовою групою осіб.

«У зв’язку з тим, що один з потерпілих (ветеран АТО) 20 листопада 2019 року помер у лікарні від спричинених тілесних ушкоджень, що перебувають у причинно-наслідковому зв’язку з настанням смерті, дії підозрюваних додатково кваліфіковано як умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб (п.12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України). У четвер, 21 листопада 2019 року, підозрюваним у присутності захисників повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні злочинів, передбачених п. 12. ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п.п. 1,12, ч. 2 ст. 115 КК України», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили правоохоронці, обидва підозрюваних за рішенням суду перебувають під вартою без права на заставу. Санкція статті передбачає від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне позбавленням волі.

Нагадаємо, в Києві напали на ветерана АТО, бійця 90-го батальйону Ігоря Панова (позивний «Хан») і його дружину.

Повідомлялося, що чоловіка і жінку шпиталізували і прооперували.

Поліція Києва затримала двох осіб за підозрою в побитті ветерана бойових дій на Донбасі Ігоря Панова і його дружини.

Було розпочато кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство.

Суд заарештував підозрюваних у побитті ветерана АТО.

Згодом стало відомо, що ветеран АТО Ігор Панов помер у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: