Карта ООС: ситуація на сході України на 18 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 18 листопада 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами позицій наших військ, порівняно з попередньою добою, майже не змінилася. Переважно противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, тільки по 1 разу застосувавши заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм та протитанковий ракетний комплекс.

Упродовж доби, що минула бойових втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було.

Луганський напрямок

Тут відбулося 7 обстрілів.

По 2 рази окупанти відкривали вогонь біля Луганського – з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, та неподалік Новолуганського – з ручних протитанкових, автоматичних та підствольних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Позиції наших військ поблизу Кримського з боку населеного пункту Жолобок ворог вдень не прицільно обстріляв з протитанкового ракетного комплексу, а по захисниках Троїцького ввечері цілив зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів.

Також у вечірній час протягом години російсько-окупаційні війська вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Травневого.

Донецький напрямок

9 випадків порушення противником режиму тиші обліковано на цьому напрямку.

З 20:30 за 25 хвилин окупанти випустили 7 мін калібру 82 мм по наших позиціях біля Водяного.

Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська з різною інтенсивністю використовували під час обстрілів військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районах Красногорівки, Лебединського та Авдіївки – по 2 рази, та Новомихайлівки – 1 раз.

Крім того, нетривала ворожа вогнева провокація зі стрілецької зброї близько 19:00 мала місце поблизу Павлополя.

Обстановка на сьогодні, 18 листопада

Від початку поточної доби до 13:30 ворог 1 раз обстріляв позиції наших військових на Донецькому напрямку.

У період з 08:55 до 09:20 противник випустив 2 міни калібру 82 мм, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Новомихайлівки.

Втрат з нашого боку немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: