Новий посол ЄС передав вірчі грамоти Зеленському

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у Глави Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікаса.

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у глави представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікаса.

Про це передає пресслужба Офісу президента.

Як повідомили в Офісі, Зеленський подякував главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу за підтримку України з боку ЄС. Відзначено важливий внесок Євросоюзу у процес реформування Української держави. Президент наголосив, що європейська інтеграція та ефективне виконання Угоди про асоціацію з ЄС є стратегічним пріоритетом для України. Відзначено готовність нашої країни працювати над подальшим поглибленням секторальної інтеграції з Європейським Союзом у сферах енергетики, цифрової економіки, митної співпраці, сприяння торгівлі, а також юстиції та внутрішніх справ.

«Українська сторона очікує, що питання співпраці з Україною буде серед пріоритетів нового керівництва Європейської ради та Європейської комісії», - йдеться у повідомленні.

Президент України наголосив на необхідності збереження солідарної позиції ЄС на підтримку України у протидії російській агресії, відзначили в Офісі.

Нагадаємо, новий посол Європейського Союзу в Україні естонець Матті Маасікас прибув до Києва з робочої місією в вересні.

Маасікас змінив на цій посаді французького дипломата Хьюга Мінгареллі. Він очолював представництво ЄС в Україні з 2016 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: