СБУ повідомила подробиці обшуків у міськраді Ужгорода

Читать на русском
У результаті корупційної схеми заступника мера у міської громади були відчужені ділянки, які призначалися під житлову забудову.

В СБУ розповіли подробиці обшуків у заступника мера Ужгорода.

За інформацією пресслужби відомства, чиновника зловили на махінаціях із комунальною власністю.

У результаті корупційної схеми заступника мера у міської громади були відчужені ділянки, які призначалися під житлову забудову.

За даними слідства, будучи в 2014 році членом земельної комісії міськради, чиновник оформив на підставних осіб територію загальною площею 0,3 га, після чого вона були незаконно передана його дружині. Після цього, вже в 2019 році, сімейство продало присвоєну комунальну власність свого знайомого за 1,2 млн гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України (до 8 років позбавлення волі).

Нагадаємо, в приміщенні Ужгородського міської ради 5 листопада проводилися обшуки працівниками Державного бюро розслідувань (ДБР) і СБУ. Як повідомили в міськраді, обшуки проводили у справі про виділення земельних ділянок у 2014 році Ужгородській міській раді попереднього скликання.

Раніше СБУ провела обшуки в міськраді Одеси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: