У Раді пропонують заборонити продаж нових квартир до реєстрації

Читать на русском
У парламенті готується законопроект, покликаний заборонити продаж квартир до завершення їх реєстрації в спеціальному реєстрі.

У парламенті готується законопроект, покликаний заборонити продаж квартир до завершення їх реєстрації в спеціальному реєстрі.

Таку інформацію за результатами комітетських слухань, на яких були розглянуті проблеми ошуканих інвесторів, повідомила у facebook заступник голови Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

«Таку реєстрацію можна буде здійснити тільки при наявності повного пакету законних дозвільних документів (можливо, використовуючи якісь схеми, забудовник і зможе почати будівництво без повного пакета документів. Але почати продавати або отримувати гроші від інвесторів — ні). Таким чином, ми створимо умови, коли відсутність документів буде невигідним самому забудовнику», - написала наредп.

Вона зазначила,що всі пункти вище мають бути виконані до парламентських слухань, які відбудуться в січні 2020-го.

«Однозначно, універсального рішення не існує. Але в тому, що ми розробимо гідний законопроект, в центрі якого будуть інтереси людини — я впевнена. А разом з тим, ми рішуче налаштовані почистити будівельну сферу від корупції, що дозволить запобігати проблемі в майбутньому», - продовжила думку Шуляк.

Раніше КМДА опублікувала список незаконних будівництв у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: