Лоукост або поїзд: як дешевше подорожувати Україною

Читать на русском

Осінь – чудовий час для невеликої подорожі Україною. На два-три дні цілком можна вибратися до Львова, Одеси, Харкова чи іншого міста, куди доїхати не так складно. Тому й з'являється логічне запитання, який транспорт вибрати, враховуючи час у дорозі і ціну на квиток. «Слово і Діло» порівняло вартість квитків в Україні на поїзд або лоукостовий рейс.

Звичайно, в плані тривалості поїздки (а іноді і ступеня комфорту) поїзди серйозно програють літакам. Однак у залізниці інша перевага: поїзд не скасують і не перенесуть на інший час або день.

Ціна на авіаквитки все ще вище порівняно з поїздом, але в деяких випадках не набагато. Наприклад, до Одеси можна дістатися літаком компанії МАУ за годину і 682 грн (приблизно). Водночас поїздка на «Інтерсіті» складе понад 7 годин, квиток у перший клас коштує близько 836 грн, у другий – 408 грн. Дешевше можна доїхати поїздом Київ-Ізмаїл, але це 10 годин в дорозі: купе – 400 грн, плацкарт – 182 грн.

Ще один популярний напрямок – Львів. МАУ продає квитки до цього міста мінімум за 590 грн (летіти 1 годину 10 хвилин). На «Інтерсіті» з Києва до Львова можна дістатися за тисячу гривень у першому класі і за 451 грн – у другому (за 5 годин). Є варіант – поїзд «Десна», купе до Львова коштує 440 грн, але це 9 годин. Ще більш «екстремальний» варіант – поїзд Бахмут-Львів, їхати майже 15 годин, зате квиток у плацкарт коштує всього 150 грн.

До Харкова з Києва теж летіти протягом години, квиток на літак МАУ можна купити за 812 грн. У цьому випадку вигідніше їхати на «Інтерсіті»: квиток у перший клас коштує близько 750 грн, у другий – 370 грн. Поїзд їде протягом 5 годин. На поїзд «Оберіг» квиток до купе коштує 444 грн. Дешевший варіант – потяг «Слобожанщина», квиток у плацкарт обійдеться в 170 грн.

Неподалік Києва Вінниця. Летіти туди менше години, близько 660 грн на рейс МАУ. Поїздом «Інтерсіті» їхати дві з половиною години, квиток у перший клас коштує 473 грн, у другий – 236 грн. Недорого вийде рухатися поїздом «Буковина» (дві години в дорозі): купе – 191 грн, плацкарт – 78 грн.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в програмі Кабінету міністрів обіцяють у сфері інфраструктури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: