У РФ заочно заарештували активіста, який попросив політпритулку в Україні

Читать на русском
Гаврилову заочно змінили запобіжний захід із домашнього арешту на взяття під варту після того, як стало відомо, що він переховується в Україні.

Активіста Сергія Гаврилова, який раніше попросив політичного притулку в Україні, заочно заарештував Люблінський суд Москви.

Про це повідомляють російські ЗМІ у четвер, 24 жовтня.

Гаврилову заочно змінили запобіжний захід із домашнього арешту на взяття під варту після того, як стало відомо, що він переховується в Україні. Також повідомляється, що його справу вивели в окреме кримінальне провадження.

Як повідомляє BBC News Україна, Гаврилов фігурує у справі групи «Новое величие», яку в Росії називають екстремістською. У березні 2018 року силовики затримали 10 росіян за звинуваченням у підготовці повалення конституційного ладу.

За даними слідства, учасники групи готували переворот, друкуючи агітаційні листівки, обговорюючи стратегію в Telegram-чатах і проводячи тренування в Підмосков'ї. Там вони нібито вчилися поводитися зі зброєю і робити «коктейлі Молотова». Захист стверджує, що звинувачення грунтується на свідченнях співробітників силових структур, котрі були введені в групу в рамках оперативних дій.

Нагадаємо, у вівторок, 22 жовтня, українські прикордонники повідомили, що в пункті пропуску «Сеньківка» в Чернігівській області 26-річний громадянин Росії попросив політичного притулку. Також українське відомство повідомило, що його переслідують за участь в акціях протесту проти чинної влади.

Також відзначимо, 22 жовтня в Криму побили і заарештували журналіста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: