Закон про «спліт» набрав чинності

Читать на русском
Законопроект №1069-2 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг у суботу, 19 жовтня, набув чинності.

Законопроект №1069-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг» у суботу, 19 жовтня, набув чинності.

У п'ятницю, 18 жовтня документ був опублікований у виданні «Голос України».

«Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, та вводиться у дію з 1 липня 2020 року, крім пунктів 6, 9, 11-14 цього розділу, які набирають чинності і вводяться у дію з дня, наступного за днем опублікування цього закону», - сказано в тексті документа.

Закон передбачає передачу повноважень Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, у частині регулювання та нагляду в системі накопичувального пенсійного забезпечення, регулювання та нагляду за функціонуванням фінансово-кредитних механізмів і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Решта повноважень Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, передаються Національному банку України.

Нагадаємо, 16 жовтня законопроект підписав президент Володимир Зеленський, а на підпис главі держави закон передали 2 жовтня.

Документ Верховна рада прийняла 12 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: