Зарплати шахтарям: Кабмін виділив кошти

Читать на русском
Міністр вказав, що кошти виділять в рамках підготовлених змін до державного бюджету на наступний рік.

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель повідомив, що на погашення боргу по заробітній платі перед гірниками буде виділено один мільярд гривень.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook пізно ввечері в суботу, 12 жовтня.

Міністр вказав, що кошти виділять в рамках підготовлених змін до державного бюджету на 2019 рік. Тепер документи з цими змінами передадуть на затвердження до ВР.

«Дана сума (1 млрд гривень - ред.) передбачена в проекті закону України Про внесення змін до закону України Про державний бюджет України на 2019 рік за бюджетною програмою Реструктуризація вугільної галузі, який схвалив уряд. Чекаємо швидких рішень в парламенті», - написав Оржель.

Як змінився розмір середньої зарплати українців у порівнянні з минулим рокомСередня зарплата за липень 2019 року у порівнянні із минулорічним показником зросла в Вінницькій, а найменше – у Закарпатській областях.

Як відомо, в Сєвєродонецьку гірники з трьох шахт влаштували пікет біля будівлі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Протести пов'язані із заборгованістю по зарплаті.

«Слово і Діло» подивилось наскільки змінилась середня зарплата по Україні та в областях в липня 2019 року порівняно із липнем 2018-го.

Також «Слово і Діло» проаналізувало, як основні показники бюджету-2020 відрізняються від проєкту на 2019-й.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: