Співробітники ДБР прийшли з обшуками на Львівську митницю

Читать на русском
Співробітники ДБУ проводять обшуки на пунктах пропуску, митних постах і за місцем проживання працівників Львівської митниці.

Співробітники ДБУ проводять обшуки на пунктах пропуску, митних постах і за місцем проживання працівників Львівської митниці.

Про це розповіла заступник директора ДБР Ольга Варченко в Facebook.

За інформацією, раніше співробітники ДБР і СБУ викрили незаконну схему по ввезенню в Україну з країн ЄС брендового одягу за підробленими документами. Це стало причиною обшуків.

«Орієнтовна вартість кожної партії складає не менше 400 тисяч доларів. Перевіряємо причетність до цієї схеми посадових осіб митниці, які, за попередньою версією слідства, сприяли незаконному переміщенню товару через митний кордон без проходження відповідних митних процедур», - повідомила Варченко.

Відзначається, що одяг ввозили в Україну як секондхенд.

«Такий одяг потрапляв на український ринок без сплати відповідних митних платежів. У результаті, держава отримувала збитки, тільки уявіть, як мінімум 1 млн гривень із кожної партії товару», - пише заступник директора ДБР.

Також наголошується, що вантажівки, якими везли товар за фіктивними документами, провозили товар через митницю тільки на змінах окремих співробітників митного поста.

Раніше ДБР провело обшуки на Житомирському бронетанковому заводі.

Також нагадаємо, в Житомирі проходять обшуки в управлінні поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: