Трамп відреагував на заяву Зеленського щодо стенограми

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп прокоментував заяву президента України Володимира Зеленського про те, що Трамп не тиснув на нього.

Президент США Дональд Трамп прокоментував заяву президента України Володимира Зеленського про те, що Трамп не тиснув на нього.

Про це президент США написав у Twitter.

За його словами, метою телефонної розмови з Трампом було організувати подальшу зустріч. Крім того, Зеленський хотів довести голові Білого дому, що Україна не є країною корупціонерів і нове керівництво має намір боротися із хабарництвом.

«Президент України щойно знову найрішучішим чином заявив, що президент Трамп не чинив ніякого тиску і не робив абсолютно нічого поганого. Він використовував найсильнішу мову із усіх можливих. Це має покласти край цій афері демократів», - написав Трамп.

Відзначимо, Зеленський на пресконференції заявив, що Трамп не намагався шантажувати його ані під час їхньої липневої телефонної розмови, ані під час вересневої зустрічі.

Раніше Білий дім опублікував стенограму розмови лідерів США і України, яка відбулася 25 липня. ЗМІ повідомляли, що в розмові з Зеленським Трамп міг просити про розслідування стосовно Хантера Байдена, сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Опублікована стенограма підтвердила, що Трамп попросив Зеленського провести розслідування обставин звільнення колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна, який розслідував діяльність Burisma Group, до складу директорів якої входив син Байдена, і справи самого Хантера Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: