У КМДА запевнили, що не підвищуватимуть тарифи на тепло

Читать на русском
У Києві найближчим часом не мають наміру підвищувати тарифи на на централізоване опалення і гаряче водопостачання.

У Києві найближчим часом не мають наміру підвищувати тарифи на на централізоване опалення і гаряче водопостачання.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У КМДА зазначили, що інформація про збільшення відповідних тарифів на 30% не відповідає дійсності.

За опалення платитимемо цілий рік: навіщо запровадили абонплату та чи відключатимуть за боргиУ травні набув чинності закон про житлово-комунальні послуги. Згідно з цим документом, для споживачів запроваджується абонплата за воду та тепло. Деталі знають експерти.

«Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» зараз не планує підвищувати для населення ціни на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання. Інформація про збільшення відповідних тарифів на 30% не відповідає дійсності. Опублікований на сайті КП «Київтеплоенерго» проект тарифів стосується розрахунків вартості тільки однією зі складових кінцевого тарифу - виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 на 2020 рік», - йдеться в повідомленні КМДА.

При цьому такі розрахунки тарифів не впливають на вартість послуг для кінцевого споживача.

«Зазначений проект тарифів розрахований згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, від 01.08.2017 №991 «Про затвердження методики формування, розрахунку та встановлення тарифів на електричну та (або) теплову енергію, що виробляється на теплоелектроцентралях, теплових електростанціях і когенераційних установках», - пояснили в КМДА.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що «Київтеплоенерго» ініціює підвищення тарифу на виробництво теплової енергії для потреб населення на 29,6%, або на 285,82 гривень/Гкал до 1 тис. 250,01 гривень/Гкал з 1 січня 2020 року.

Також нагадаємо, прем'єр Олексій Гончарук пообіцяв найближчим часом не підвищувати тарифи на опалення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: