Карта ООС: ситуація на сході України на 8 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 8 жовтня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Ситуація на лінії зіткнення порівняно з попередньою добою суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували чинити обстріли наших оборонних позицій із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, порушуючи досягнуті домовленості, ворог знову, цього разу двічі, обстріляв ділянку розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте, застосувавши станкові протитанкові і автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.

Загалом минулої доби ворог здійснив 27 обстрілів, випустивши у наш бік 27 мін 120-го та 26 мін 82-го калібрів.

Минулої доби жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Тут відбулося 14 порушень режиму тиші.

По опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського противник тричі відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

По два рази окупанти обстріляли наші позиції в районах: Новгородського – зі 120-го міномету, гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї, Золотого – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів, Кримського – з підствольних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Розриви мін 82-го калібру фіксували військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил, які виконують бойові завдання неподалік Травневого, Гладосового та хутора Вільного. При цьому біля Травневого також лунав ворожий кулемет.

Поблизу Луганського о 10:00 розпочався обстріл наших оборонних позицій з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, який тривав до 11:25.

Наших захисників Попасної з 20:00 окупанти 15 хвилин з боку Первомайська обстрілювали з ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Донецький напрямок

Тут ворог здійснив 13 обстрілів.

Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано поблизу Водяного – окупанти ввечері 4 рази вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Двічі російсько-окупаційні війська відкривали вогонь неподалік Чермалика. З 08:30 за 45 хвилин вони з боку Миколаївки випустили 5 мін калібру 120 мм і 3 міни 82-го калібру, а близько восьмої вечора застосували автоматичний гранатомет та кулемет великого калібру.

Також увечері противник, використовуючи гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю, обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районах населених пунктів Піски, Опитне, Павлопіль, Талаківка, Новотроїцьке, Пищевик і Тарамчук.

Обстановка на сьогодні, 8 жовтня

Від початку доби станом на 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь двічі на Луганському напрямку.

На початку доби в районі Луганського противник з боку Лозового 20 хвилин вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

А буквально за годину після цього обстрілу, близько 2-ї години ночі, окупанти застосували станкові протитанкові і автоматичні гранатомети поблизу Світлодарська.

За цією інформацією, втрат у лавах Об’єднаних сил немає.

Ситуація на лінії зіткнення надійно контролюється нашими підрозділами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: